pirmdiena, 2010. gada 26. aprīlis

Apkakles strazdi

Apkakles strazds (Turdus torquatus)Šodien pēdējā diena Kolkā - un beigās iznāca dikti veiksmīga. Sākās ar lielo tilbīti (Tringa nebularia) no rīta uz raga (jauna suga priekš manis) un turpinājās ar zvanu no Māra Pilāta, kas ziņoja, ka izrādās, iepriekšējās dienās dzīvojoties te, bijām palaiduši garām un neredzējuši veselu kaudzi ar apkakles strazdiem (Turdus torquatus). Tā nu ar cerībām devos uz Ūšu teritoriju, jo tur reālākā vieta šos lopiņus ieraudzīt - nepagāja ne 15 minūtes - un IR! Veseli 3 gab. Prieks un laime - tomēr, lai arī šis strazds ir regulārs caurceļotājs pie mums - pietiekami rets.
Sanāk, ka šajās brīvdienās, esot Kolkā, esmu papildinājis savu dzīves sarakstu ar 5 sugām, bet gada sarakstu - ar 19 sugām (tagad kopā 127.) - jauki. Varbūt tad beidzot varēs nedaudz novērsties no putniem un pievērsties citām lietām.
Otrā bildītē migrējoši lauku baloži (Columba palumbus) - nekad iepriekš tik daudz lauku baložus nebiju redzējis - šajās dienās simtiem!
Lauku baloži (Columba palumbus)

1 komentārs:

Anonīms teica...

Apkakles strazdu bez binokļa pa savas mājas logu Rojas novada Apsciema 'Sviķos" 30. aprīlī redzēju jau 2. reizi - ganījās zalienā starp kokiem, lasīja tārpiņus. Pirmo reizi datumu neatceros, tas bija kaut kad aprīļa sakumā.