svētdiena, 2010. gada 4. aprīlis

Mērķi

Parastais nātru raibenis (Aglais urtiacae)Šodien tapa šī gada pirmā tauriņbilde. Pilnīgi "banāls" parastā nātru raibeņa kadrs - bet nu pirmajās pavasara dienās arī tas ir, lai arī neliels, bet prieciņš. :)

Bet šodiena ir svarīga ar to, ka izvirzu šī gada fotogrāfiskos mērķus! 2009. gada mērķis bija papildināt nofotografēto dienas tauriņu sugu arhīvu līdz 60 sugām - tas izdevās un līdz ar to tagad esmu sabildējis 65 sugas. Ko šogad?
Par cik tiku pie labu labā spāru noteicēja, tad loģiski, ka šogad mērķis būs bildēt spāres! Pie mums to ir 60 sugu, līdz šim esmu izrādās nobildējis 20, tad nu mērķis šogad dubultot šo skaitli un nobildēt 40 sugas! :)
Liekas, jau ka tas būs viegli. Redzēs :)

Bij padomā arī lielais utopiskais mērķis tur sabildēt 800-1000 vaboļu sugas, taču tas prasītu pavisam citu bildēšanas pieeju (nobildē, ievāc, nobendē, nosaki sugu vai arī ievāc, mājas "mini-studijā nobildē, nobendē, nosaki sugu - jo lielu daļu sugu tā pēc bildes noteikt nevar), kas tomēr prasītu vairāk laika, kas ne vienmēr ir. Bet nu paralēli pievērsīs arī uzmanību vabuļiem - tā pavisam konkrēti varbūt nākamgad... :)

Tad jau varēs šeit sagaidīt spāru jaunumus no manis! :)

Nav komentāru: