pirmdiena, 2010. gada 19. aprīlis

Simtiņš pārsniegts

Ziemeļu gulbji (Cygnus cygnus) un mazie gulbji (Cygnus columbianus)He he - nu dikti interesanti sanāca - bet par visu pēc kārtas.
Šis bloga ieraksts veltīts tam, ka šodien novēroju savu 100. putnu sugu šogad - tas bij krīklis (Anas crecca) pie Jaunmārupes laukiem. Urā! Pēc tam vēl sazīmēju arī akmeņčakstīti (Oenanthe oenanthe), tā kā uz šo brīdi redzēta 101 suga. Pagājušogad ap šo laiku šķiet biju redzējis tikai nedaudz virs 90. sugām - tā kā progress ir. Ja diži nepalaidīšos slinkumā, tad ir cerības arī gadā kopumā ieraudzīt 200 sugas. Bet tad jau redzēs. Bet kas tad tieši interesanti sanāca?
Tad nu lūk - lai nebūtu šis bloga ieraksts tik tāds pliks teksta blāķis, tad pētīju kādu bildi varētu pievienot no pēdējā Dārziņu gājiena. Apstājos pie šīs ziemeļu gulbju bildes, ko pirms tam pat tā īsti rūpīgi nebiju apskatījis - nu un tagad skatoties ko es redzu? Kopā ar ziemeļu gulbjiem (Cygnus cygnus) lido arī divi mazie gulbji (Cygnus columbianus) - tie apakšējie divi, ar proporcionāli īsākiem kakliem, kompaktāku ķermeni un pie knābja mazāku dzelteno laukumu (tas gan redzams tik skatot bildes orģinālu). Šogad tos nebiju novērojis - tad nu pateicoties šai bildei varu droši ieķeksēt savā šī gada sarakstā 102. sugu! :)

Nākotnē vajadzētu tik vēl kādu "lielo dzīves ķeksi", t.i. vēl dzīvē neredzētu putnu sugu ieraudzīt - šogad tik gredzenūbele nākusi klāt... Ir jau tomēr kāda čupiņa samērā parastu sugu, ko nav izdevies ieraudzīt - pelēkvaigu dūkuris, meža zoss, mednis u.c. Aizbrauks uz Kaņieri - varbūt tur izdodas pelēkvaigu dūkuri "nomedīt".
Tāda lūk "putniska" atkāpe.

Nav komentāru: