trešdiena, 2010. gada 12. maijs

Rīts pie karjera

Šaurspīļu vēzis (Astacus leptodactylus)Šorīt izdevās izvelties no mājas agri agri un izbaudīju visas no tā izrietošās sekas - skaistu rītu pie Dubkalnu karjera Ogrē un nogulētu visu atlikušo dienu. Par nogulēto laiku protams žēl, bet neko darīt - miegs arī svarīgs. No rīta interesantākais bija karjerā sastaptais šaurspīļu vēzis (Astacus leptodactylus) - nebiju pirms tam zinājis, ka tur dzīvo vēži - it īpaši, ņemot vērā, ka vēl pirms gadiem trijiem, tai karjerā varēja manīt padaudz beigtas zivtiņas, kas varbūt neliecina par pašu labāko ūdens kvalitāti. Bet laikam jau viss kārtībā - katrā ziņā dzidrs jau tas karjers ir gan.
Gaigala (Bucephala clangula)Citus kustīgos lopus īsti neredzēju un arī nemeklēju, jo aizmirsās paķert līdzi zibspuldzei otru aķīšu komplektu, bet esošais komplekts jau bij gandrīz izlādējies - līdz ar to vairāk baudīju skaisto un mierīgo rīta cēlienu, bildējot visādus 'mierīgus' sīkumus.
ĶerubsŠis periods pavasarī īstenībā man ļoti patīk, jo dabā ir tik daudz dažāda zaļuma toņi - sākot no tumši zaļajām eglēm un beidzot ar gaiši gaiši zaļajām plaukstošajām lapiņām + ja vēl jauka gaismiņa uzspīd, tad tas viss izkrāsojas gandrīz kā akvareļa glezna. Diemžēl nobildējot, daļa no tā visa pazūd kaut kur cipariņos un nullītēs.
Dubkalnu karjera krast

Nav komentāru: