sestdiena, 2010. gada 5. jūnijs

05.VI

Un vēl dažas bildes no pēdējām dienām - pirmā atkal spāre, bet nu šī cerams nedaudz interesantāka bilde nekā tie standarta garlaicīgie spāru bilžuki, kas iepriekš. Šī tātad ir lielā sarkanace (Erythromma najas). Jau Ogres malā mēģināju tikt tai klāt, lai uzbildētu portretu, bet tās bija pārāk tramīgas. Par laimi nākamajā dienā izdomāju agri agri braukt uz Doles salu, kur ieraudzīju šo sēžam uz lapas un par cik bija vēl vēss, tad šī ļāvās mierīgi sevi sabildēt. Forši. Vēl jādabū otra sarkanacainā spāre - ugunsspāre. Tā gan ir retāka.
Izmantojot daudzīšanas metodi (diemžēl izmantotais makšķerkāts neizturēja slodzi un pārlūza - jādomā kā salabot) nodauzīju iepriekš atrādītā riekstu smecernieka brāli - zīļu smecernieku (Curculio glandium). Man šķiet, ka šitam pat ir vēl garāks snuķis, kā riekstu smecerniekam - tā jau gan ir, ka zīles arī ir lielākas :D
Vairogblakts (Rhacognatus punctatus) ar noķertu lapgrauzi (Lochmaea capra)Šķiet vienmēr ir interesantas bildes, kur notiek kaut kāda darbība - piemēram, lopi viens otru ēd. Daudzas blaktis ir nevis augēdāji (jeb pareizāk sakot - augsūcēji), bet plēsēji un uzbrūk citiem kukaiņiem. Arī šī vairogblakts ir plēsējs - pielavās kukainim, iedur snuķi un izsūc.

1 komentārs:

Anonīms teica...

Skaista kolekcija! ar lazdu smecernieku man neveicās, būs jāiet purināt ozolu!:)
Sveicu ar bakalaura darba pabeigšanu!