sestdiena, 2010. gada 3. jūlijs

Iepauzējiens beidzies

Suņa slāpesTā sanāca, ka kādas 10 dienas gandrīz vai neko daudz nebildēju - tā jau diezgan stulbi - pašā vasaras karstumā, kad visi lopi un mošķi lido... Bet nu bija taču šajā laikā, i izlaidums man fakultātē, i Jāņi, kad tā bildēšana tomēr bij otrā plānā, i paspēju 'pasvīst' izpalīdzot un fotogrāfējot kāzas (smags darbs izrādās) pēc kā vajadzēja arī vienkārši atpūsties - kaut vai bildējot kā suns (gan ne mans) ķer ūdeni. Bet nu tagad laikam atkal būs aktīvāk jāpavazājas apkārt - spāru plāns taču vēl nav izpildīts.
Amoliņa raibspārnis (Zygaena viciae)Bet tomēr jau vakar beidzot kādu kukaiņlopu tomēr sabildēju - piemēram, tagad visās malās ir lizidojuši raibspārņi, kas ir visnotaļ krāšņi un smuki 'naktstauriņi', kas gan lido pa dienu. Šis bija tā smuki apsēdies uz zāles stiebra, bet žēl, ka saule jau bija aiz kokiem aizgājusi.
Vasaras zaigspāre (Lestes dryas)Savukārt šodien, mēģinot ar fotoaparātu samedīt gobu astainīti, ko biju pirms tam redzējis bez fotoaparāta (protams, neizdevās atkārtoti ieraudzīt un nobildēt), nobildējās šogad neredzēta spāre - vasaras zaigspāre (Lestes dryas). Ir gan divas ļoti līdzīgas sugas un šis laikam ir nenobriedis tēviņš, tāpēc tā noteikšana izvērtās visai sarežģīta, bet nu nekāda cita suga īsti nesanāk. Pieaugušam tēviņam abos vēdera galos un uz priekškrūtīm parādās tāda zilgana apsarme - t.i. kļūst smukāks. Bet nu šim vēl tāda nav izveidojusies.

Nav komentāru: